HORIZONT

A HORIZONTŸ technológia – Megoldás egy gyors és költséghatékony építkezésre!
Az idők folyamán új építési technológiák kerülnek kifejlesztésre, és egyre nagyobb figyelmet kap életünkben a biztonságos és egészséges életvitel,energiatakarékosság, a tudatos anyag- és környezetgazdálkodás. Ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjunk a változó igényekhez, kifejlesztettünk egy új hatékony építésitechnológiát, egy már több száz éve építkezéshez is használt anyagból, az acélból.

A HORIZONTŸ VÉDETT MÁRKANÉV, mely fejlett tüzi-horganyzott acélszerkezetes építési rendszert képvisel.
Alkalmazási területek:

  • Családi házak Társasházak Mobilházak
  • Modulárisházak Nyaralók Családi házak
  • Társasházak Mobilházak Nyaralók
  • Modulárisházak Középületek Panelizált épületek
  • Kisebb ipariépületek Mezőgazdasági épületek
  • Emelet,Tetőtér rá- és be-építések Tetőszerkezetekcseréje
  • Hozzáépítések Felújítások Kitöltőfalazatok

Épületeink kiváló minőségűek, gyorsan (családi ház kulcsrakészen 2,5 – 3 hónap alatt) és gazdaságosan felépíthetőek. Kitűnő hőszigetelésűek, alacsony fűtési – hűtési igényűek, kiemelten energiatakarékosak (standard:U=0,2 W/m2K vagy akár Paszivháznak megfelelően szigetelhető U=0,2 W/m2K ). Acélszerkezetünk földrengés- és viharálló, környezetbarát és változatos formára építhető több szint magasságig. A HORIZONTŸ technológia egyaránt alkalmas sorozat gyártású, egyedi tervezésű egyszerű, vagy luxus kivitelű épületek építésére.

A GYÁRTÁS FOLYAMATA

1) A HORIZONT® építési folyamat a HORIZONT® központi telephelyén kezdődik.

2) Egyedi, korszerű HORIZONT® CAD programunkkal készül el a kivitelezési és gyártmánytervet. Ez a program a legbonyolultabb épületszerkezetek gyártásához és szereléséhez szükséges összes részletet (tervet és adatot) elő tudja állítani. Meglévő, vagy általunk készített tervrajzok alapján kiszámolja, hogy mennyi és milyen méretű elemből áll össze az épület szerkezete.

3) A HORIZONT® RFM III (PLC) egy magas szintre fejlesztett profilgyártógép. A HORIZONT® CAD által létrehozott VÁGÁSLISTA elektronikus úton kerül át a gépbe.

4) A ,C’ és ,U’ alakú profilok tüzihorganyzott acéltekercsekből készülnek, milliméter pontosságú méretre vágással, az elektromos és csőhálózat szereléséhez szükséges nyílások automatikus lyukasztásával. Minden acélprofilt egyedi felirattal van ellátva, amely tartalmazza a szereléshez szükséges összes adatot.
5) A HORIZONT® CAD program által készített SZERELÉSI RAJZOK alapján biztosított az acélszerkezet gyors, könnyű és hibamentes szerelése.

6) 3D-s ÁBRÁK és ÉPÍTÉSI TERVEK teszik lehetővé a szerkezet gyors és pontos összeszerelését. Három megoldás lehetséges:

a) Acélprofilokat az építkezési helyszínre szállítás után szereljük össze, majd beépítjük.
b) A profilokból a műhelyben összeszereljük a szerkezeti elemeket, és úgy szállítjuk a helyszínre, majd ott beépítjük.

c) A szerkezeti elemeket kiegészítjük szigeteléssel, belső és külső felületkialakítással, majd az így szállítjuk a helyszínre, és azokból állítjuk össze az épületet.

A HORIZONT® ÉPÍTÉSTECHNOLÓGIA GAZDASÁGOS, KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ, GYORS, PONTOS, KÖRNYEZETTUDATOS ÉS MINDENEK FELETT ENERGIATAKARÉKOS
A TECHNOLÓGIA RÖVID TÖRTÉNETE

A könnyűszerkezetes építési technológia világszerte az egyik legelterjedtebb építési rendszer. A világ nagyobb részén a családi házak többsége könnyűszerkezetből épül (Észak-Amerika, Ausztria, Skandinávia, Távol-Kelet). Elsőként Észak-Amerikában kezdtek el foglalkozni könnyű acélvázas szerkezetekkel és ez az építési technológia az 1940-es évek óta folyamatos fejlődésen megy át. Először válaszfalak készítésére használták, majd teherhordó szerkezeteket gyártottak belőle, amely lehetőséget kínált házépítésre. Az 1970-es évek óta már családi házak építésére is felhasználják. 1990-től gazdaságossági és környezetvédelmi szempontok miatt a technológia fejlesztése felgyorsult és 1996-ban szabványosították véglegesen. Az Amerikai Acél Intézet, az Amerikai Házépítők Szövetsége és a Kanadai Acéllemez Intézet számos egyetem közreműködésével tökéletesített technológiáját azóta már világszerte alkalmazzák Új-Zélandtól Alaszkáig, többek között cégünk által hazánkban is.